Evenement Foto's

Impressie van het AIN Kerstdiner 2013

AIN Kerstdiner 2013

AIN Kerstdiner 2013
datum: 12 december 2013 18:00
tot: 12 december 2013 23:30
Plaats: Amsterdam

December. Donker. Mistig. Lampjes die weerspiegelen in de grachten. En dan stap je door een deur een warm verlichte huiskamer binnen. Zo lijkt het. Zo is de sfeer in restaurant Lieve aan de Herengracht, waar het AIN op 12 december voor het jaarlijkse kerstdiner samenkwam.

Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met een glimlach door de vriendelijke bediening van restaurant Lieve en een goed glas Prosecco.

Na het welkomstpraatje door Hilde Klein werd met een petit amuse het heerlijke diner begonnen. De kerstgedachte zat er goed in bij de 47 deelnemers. Er werd gegeten, gedronken, genetwerkt, gelachen en kennis gedeeld.

Frédérik Ruys (Vizualism) bekend van de tv-reeks ‘Nederland van Boven’ gaf een presentatie over het visualiseren van data. Met dit programma is Vizualism tot winnaar uitgeroepen van de Infographic jaarprijs 2012 en 2013. Als datajournalist spoorde Frédérik bij vele tientallen bedrijven en overheidsorganisaties datasets op om te visualiseren. In ‘Nederland van boven’ wordt het verhaal over ons land en inwoners op een geheel eigen wijze verteld. Het is Frédériks missie om mensen zo goed mogelijk te informeren. Met grote hoeveelheden data kan de gemiddelde mens niet zoveel. Visualisatie van die data maakt in een oogopslag duidelijk waar het om gaat. In datavisualisaties bij ‘Nederland van Boven’ worden dingen zichtbaar die je vanuit de helikopter niet kunt laten zien. Zoals de vlucht van een meeuw rondom Amsterdam. Die op een dag wel meer dan 300 kilometer kan afleggen in een wel heel bijzonder patroon.
De presentatie van Frédérik is hier te vinden.
Niet alle animatieeffecten komen in deze presentatie goed tot z’n recht, maar voor het bekijken van de datavisualisaties van het huidige seizoen kun je hier terecht. De animaties van het eerste seizoen heeft Frédérik voor liefhebbers hier verzameld.

De kleine Infobattle voor de Bosatlas 'Nederland van boven' werd gewonnen door Marienella Andringa van NautaDutilh.

Ook de AIN-leden legden heel wat kilometers af. Al was dit niet in letterlijke afstanden. Er werd gedurende het diner van plaats gewisseld om de mogelijkheid tot netwerken zoveel mogelijk te benutten. Het AIN biedt de mogelijkheid om op een informele manier vakgenoten uit het brede informatieveld te ontmoeten, om samen ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. In 2014 komen we weer met boeiende onderwerpen. We houden jullie op de hoogte via onze nieuwsbrief, website en onze sociale media-accounts!
Bekijk de foto's op de Fotoalbum bladzijde op de site.

We bedanken onze sponsoren en de leden voor het mogelijk maken van dit unieke en gezellige event.

Sponsoren:Over inloggen: Ben je het wachtwoord vergeten, log dan in met (fictieve) naam/wachtwoord en op het scherm dat verschijnt, kun je onderaan opnieuw inlognaam en wachtwoord aanvragen. Inlognaam en wachtwoord worden dan direct naar je mailbox gestuurd. Bedenk wel met welk mailadres je jezelf hebt ingeschreven. Is dat veranderd, mail ons dan de wijziging.