Over de grens, congres van en voor de informatieprofessional 12-11-15

Over de grens

De KNVI, Ngi-NGN, NVBA en Vereniging SOD slaan de handen ineen voor het realiseren van een gezamenlijkcongres van en voor de informatieprofessional. Dankzij deze unieke samenwerking krijgt het congres een nog groter bereik en een meer gevarieerd programma.

Met als centraal uitgangspunt de gemeenschappelijke vraagstukken en dilemma’s waar wij als informatieprofessional voor staan. En de uitdaging om onszelf en elkaar scherp te houden, in een wereld die steeds verandert. Kortom, een congres voor de moderne informatieprofessional die met beide benen in de maatschappij staat.

Het congresprogramma is9 tracks met als thema’s:
Het Paspoort; Smokkelwaar; Toegang; Wereldreis; Smokkelaars-route; Douane; Visum; Drielandenpunt en Wachtwoord.
Onderstaand een korte toelichting van track 1 en 3.

Track 1: Het Paspoort
Hoe beschrijf jij jouw baan als iemand je vraagt wat voor werk je doet? Werk je met boeken, databases, websites, big data of mensen? Eric de Vries, Jan van der Bel en Lex Schampers belichten de verschillende aspecten van het vak om een antwoord te vinden op de vraag: wil de echte informatieprofessional opstaan? Discussieer met ze mee over wat er in jouw paspoort moet komen te staan. Lees hier voor meer info en aanmelden.

Track 3: Toegang
Big data. Linked open data. Je hebt vast wel eens gehoord van die termen maar wat is het nou precies? Wat betekent het voor jou als informatieprofessional en voor de organisatie waar je voor werkt?
Ga je met ons mee naar de wereld die toegang kan geven tot zoveel waardevolle informatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*